Bergkristal

A -  B -  C -  D -  E -  F -  G -  H -  I -  J -  K -  L -  M -  N -  O -  P -  Q -  R -  S -  T -  U -  V -  W -  X -  Y -  Z

Bergkristal en gezondheid

Spiritueel

* Bergkristal is niet alleen een versterker van het fysieke lichaam. Ook reinigt en versterkt het alle fijnstoffelijke lichamen. Bergkristal lost energetische blokkadesin de chakra's, de ida en pingala, de tussenliggende meridianen en nadi's op en voert ze af.
Als de energetische blokkades vrijkomen, circuleren ze in het fysieke lichaam en moeten ze op natuurlijke wijze afgevoerd worden. Goed drinken! Bij voorkeur natuurlijk bergkristalwater. Zo wordt het zelfhelend vermogen van ons lichaam optimaal ondersteund.
* Regelmatig mediteren met bergkristal helpt je je intuïtie en je innerlijk oog te ontwikkelen.
* Bergkristal renigt en versterkt de aura. Daarnaast helpt het je jezelf te ontwikkelen in overeenstemming met het goddelijk plan.

Mentaal

* Bergkristal maakt energiek, wilskrachtig, doelgericht.
Helder inzicht in eigen motieven en drijfveren krijg je door bergkristal regelmatig te beschouwen of ermee te mediteren. Vooral de fantoomkwarts helpt hierbij. De fantoomkwarts kan ook inzicht geven in vorige levens.
* Als je tijdens studeren en leren een bergkristal bij de hand houdt, kun je je beter concentreren.

Emotioneel

* Bergkristal maakt liefdevol, harmonieus en puur. Dit gebeurt omdat door het dragen van bergkristal (sieraden) het hartchakra geopend wordt, Met name de kleurrijke regenboogkristallen ondersteunen dit proces.
* Bergkristal geeft een gelijkmatig humeur.

Fysiek

* Bergkristal is het meest neutrale en daardoor veelzijdigste kristal dat we kennen. Het is een panacee, werkt op alle kwalen en aandoeningen. In het algemeen gezegd versterkt bergkristal het zelfgenezend vermogen van ons lichaam. 
* Bergkristal bestaat uit zuivere siliciumdioxide. De cellen van al onze weefsels bevatten die stof, met name huid, haar, botten, nagels en tanden. Daarom heeft bergkristal vooral een helende werking op alle klachten die met huid, haar, botten, tanden en nagels te maken hebben, zoals botbreuken, huidkwalen, puistjes, acné, kleine wondjes, eczeem, slecht gebit, brokkelige nagels, bros haar, dof haar, haaruitval, overdadige transpiratie, lijflucht en zweetvoeten. 
* Wat bergkristal vooral doet, is het zuiveren, reinigen en versterken van de aura. Het is de perfecte steen voor evenwichtsstoornissen, misselijkheid, reisziekte en zeeziekte.
* Bergkristal regenereert op DNA-niveau.
* Bij darmklachten, zoals diarree, verstopping en winderigheid, helpt de bergkristal heel goed. Draag de steen daarvoor in de broekzak.
* Het dragen van een sieraad van bergkristal kan soelaas bieden bij bepaalde soorten hoofdpijn.

Double Power “Bergkristal in Onyx” uit Nepal

Ontdekt in 2016 in Nepal

De combinatie van deze twee hoofd mineralen stenen maakt een super verbinding om de eigen geest en lichaam te versterken.

De Onyx behoort tot de belangrijkste stenen van de Oudheid. Verhoogt het zelfbewustzijn en het verantwoordelijkheidsgevoel. Versterkt het analytisch en logisch denken en stimuleert doorzettingsvermogen en nuchterheid. Maakt dat men zichzelf beter kan handhaven. Werkt op het gehoor, maakt dat men scherper kan horen en helpt bij aandoeningen van het binnenoor. Bevordert de groei van haren en nagels. Zorgt voor een vermindering van schimmelziekten, ontstekingen en zonnebrand. Onyx bevordert ook de doorbloeding en zorgt na operaties voor een snellere wondgenezing. Versterkt de weerstand en helpt oogontsteking te genezen (hiertoe de ogen wassen met onyxwater). Onyx moet gedurende langere tijd gedragen worden omdat het een tijd duurt voordat hij zijn energie afgeeft.

De Bergkristal, oftewel heldere kwarts, is één van de bekendste en meest geliefde kristalsoorten. Pure lichtkracht, geeft via alle chakra´s licht en helderheid, maar werkt extra goed in op het kruinchakra. Bergkristal werkt op veel organen en kan overal worden ingezet waar het om reiniging en het geven van rust gaat. Geeft een heldere tot vooruitziende blik. Het kan verdrongen herinneringen in het bewustzijn terughalen. Bergkristal verlicht ook hoofdpijn. Een bewustmakende steen die helderheid in het denken brengt. Geeft energie, stimuleert de zenuwen, het geheugen, de klieren, werkt pijnstillend en vermindert zwellingen.