Calsiet

Siny & Jacobus ervaren ook stenen vaak totaal anders als dat het overal geschreven staat, hier onder hun inzicht omtrent deze steen.

Calsiet

Elke steen heeft een eigen vibratie en energie, die voor elk mens toch ook weer anders aan kan voelen en werken.

Als mensen soms er tegen aan lopen niet te weten welke weg ze moeten gaan en of welke beslissing, dan kom ik vaak bij de Calsiet terecht. De verschillende kleuren kunnen dan ook nog net die afstemming geven die ze nodig hebben. Als mensen zich op bepaalde gebieden dicht geslagen voelen kan Calsiet daar ook goed voor zijn. Calsiet kan dan voor duidelijkheid scheppen.
Calsiet geeft ook een gevoel van vrijheid, terwijl daarvoor een gevoel van onduidelijkheid de boventoon voerde. Calsiet
geeft de energie van 'alles aan kunnen' en daardoor geeft het positiviteit en vertrouwen voor de toekomst.

Als ik het in het kort op kleur aan wil vullen kan je dit nog even meenemen in je besluit of een Calsiet iets voor jouw is.

De gele Calsiet vertegenwoordigd de zon met alle warme en positieve aspecten. Het leven, groei en toekomst.

De blauwe Calsiet vertegenwoordigd de communicatie en is daardoor behulpzaam bij conflicten en stress.

De groene Calsiet vertegenwoordigd innerlijke rust en overzicht op zaken die er op dat moment toe doen.

De rode Calsiet vertegenwoordigd doorzettingsvermogen en doeltreffendheid.

De mangano Calsiet vertegenwoordigd het helen van verdriet en onbalans.

De honing Calsiet vertegenwoordigd het kunnen focussen op dat wat belangrijk is.

Hieronder oudere foto's van onze Calsiet stenen.

Hieronder algemene informatie zoals deze vaak overal op internet en in boekjes te vinden is.

Calciet geel versterkt zekerheid, eigenwaarden en levensvreugde, bevordert standvastigheid tijdens meningsverschillen, stimuleert de spijsvertering, huid, botten en tanden. Bevordert de meditatie, stimuleert de hogere geest. vermindert spanningen. Stimuleert de wil, stimuleert de spijsvertering, bevordert opname van voedingstoffen, versterkt de huid, bindweefsel, botten, tanden.                                                                  

Verzorging kan beter niet met water gereinigd worden. Chakra: zonnevlechtchakra (3e)

Calciet groen versterkt reiniging en healing. Helpt bij het loslaten van oude denk- en gedragspatronen. Het werkt motiverend en bevordert het zelfvertrouwen. Het haalt negatieve energie uit ruimten en verenigt gevoel en verstand. Vermindert de bloedruk, vermindert maagzuur, vermindert overgevoeligheid, vermindert pijn. Trekt succes aan, bevorderd de concentratie,  Helpt het immuunsysteem en stofwisseling, stimuleert denken.

Verzorging: kan beter niet met water gereinigd worden. Chakra: hartchakra (4e)  en keelchakra (5e).

Calciet blauw maakt geestelijk sterk en geeft rust. Geeft zelf acceptatie, harmoniseert het hartritme, bevordert de communicatie, werkt ontspannend. Vermindert de bloeddruk en pijnen in het algemeen. Vermindert overgevoeligheid. Staat er om bekend dat hij je spirituele ontwikkeling doet groeien en de concentratie bevordert. Ondersteunt de drager met liefdevol handelen en helpt bij overgevoeligheid.

Verzorging: kan beter niet met water gereinigd worden. Chakra: keelchakra (5e) en voorhoofdchakra (6e)

Calciet rood verheft emoties, Helpt tegen traagheid en lusteloosheid, stimuleert ideeen. Opent de Hartchakra, verwijdert blokkades, bevordert groei, kwaliteit bloed, wondgenezing. Helpt de wilskracht. Vermindert constipatie en blokkades, traagheid en lusteloosheid. Vermindert negatieve energie. Stimuleert de hartchakra bij het openen. Resoneert met de basischakra's, versterkt het immuumsysteem, bevordert de groei, verbetert kwaliteit van het bloed, zorgt voor soepele gewrichten en stimuleert de wondgenezing.

 Verzorging: kan beter niet met water gereinigd worden.  Chakra: wortelchakra (1e)  en hartchakra (4e

Calciet mangano geeft volledigheid en onvoorwaardelijke liefde. Bevordert het gevoel van eigenwaarden en zelfacceptatie. Stimuleert vriendelijkheid, acceptatie, warmte, behulpzaamheid, en vriendelijke toewijding. Versterkt het hart en is goed voor bindweefsel, slijmvliezen, huid , darmen, bloedvaten  en het hart. Verlicht angsten, Voorkomt nachtmerries, Verwijderd weerstand. Verlicht spanning en bezorgdheid. Versterkt het hart, Verbetert de kwaliteit van het bloed. Normaliseert het hartritme.

Verzorging: deze steen kan niet blootgesteld worden aan water. Chakra: hartchakra (4e

Calciet geel/oranje en Algemeen.

Maakt zonnig en positief, geeft levensmoed en warmte, helpt bij genezing van  lichaam, steunt bij eenzaamheid en verdriet, helpt emotionele wonden genezen. Helpt mensen die ziek, eenzaam of verdrietig zijn weer levensvreugde te ervaren. Vrolijkt sombere mensen op en laat ze weer lachen en van het leven genieten. Geeft veel positieve energie.

Een mooie steen om te gebruiken bij sterfprocessen; laat zien dat de dood geen einde is maar een nieuw begin.

Daarnaast kan er met de steen gemediteerd worden voor een diepe ontspanning.

De kleur van de zon. Wilskracht en doelgerichtheid worden bevorderd. Ben je vastgelopen in oude strategie├źn die niet meer werken, dan brengt deze steen er weer beweging in. Is je wil, je creativiteit, je seksualiteit in de loop van je leven gevangen geraakt, dan brengt deze steen je weer in contact met je eigen levensbron, de wil te leven, te doen, te zijn. Emotionele balans, verjaagt angst en overwint depressies, speels, blij, warmte voor jezelf.

Activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. De steen werkt motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust.

Kan negatieve energie uit een ruimte absorberen (regelmatig reinigen). Fysiek stimuleert het de stofwisseling en het immuunsysteem en bevordert groei in kinderen. Het heeft een gunstige werking op de huid, darmen, hart en hartritme, skelet, gewrichten en stimuleert de calciumopname.

 

Chinese Sterrenbeelden