De symbolen

De Manaia
Traditioneel wordt de Manaia afgebeeld met een hoofd van een vogel, het lichaam van een man en de staart van een vis. De Manaia wordt over het algemeen gezien als de beschermer van de Maori stam, de ene keer grotesk afgebeeld de andere keer bijna menselijk met een woeste gelaatsuitdrukking. De Manaia vertegenwoordigd het evenwicht tussen de hemel, de aarde en de zee. Toegekend met bovennatuurlijke krachten, dragen de Maori de Manaia hanger om zich te beschermen tegen het kwade.

De Hei Matau – De vishaak
De Hei Matau is een prachtig gestileerde vishaak en staat symbool voor kracht, geluk en een veilige reis over water. De viskaak duidt op het belang van de visserij voor de Maori van Nieuw-Zeeland, en hun sterke relatie met Tangaroa, de god van de zee.

De Twist
De Twist het symbool van de oneindigheid is gebaseerd op de verwevenheid van de bladeren van de pikopiko varen. Het symboliseert de band tussen twee mensen, ontstaan door vriendschap, liefde of bloed. Het verwijst naar de eeuwige band tussen twee personen die nooit zal verwateren, ook niet als deze personen voor een zeer lange tijd van elkaar worden gescheiden. De Twist vertegenwoordigt ook het levenspad en de eeuwigheid, weergegeven in de vorm van de wendingen. Iedere wending van de twist staat voor de levenspaden van de individuen, ongeacht wat er met elk gebeurt, ze zullen altijd opnieuw met elkaar verbonden worden want de Twist heeft geen eindpunt. Vanwege deze mooie symboliek is dit een prachtig cadeau voor geliefden, vrienden en familie.

De Toki
De Toki werd oorspronkelijk gebruikt als praktisch hulpmiddel in bijlen, beitels en wapens. Maar de Toki ontwikkelde zich tot een ceremoniële schat (taonga) van de Maori en symboliseert kracht en moed.

De Koru
De Koru is een prachtige spiraalvorm. Het is gebaseerd op een jong zilver varenblad, de meest iconische inheemse plant van Nieuw-Zeeland. De Koru symboliseert een nieuw leven en groei zoals een jong zilveren varenblad uitrolt. Dit ontwerp is uiterst belangrijk voor de Maori en komt dan ook vaak in kunst- en snijwerken terug. Het Koru spiraal is een symbool voor de eeuwigheid. Koru is het Maori woord voor een varen die nog niet uitgerold is.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Maori_(volk)

Wij slaan niet echt cookies op, maar mocht het wel gebeuren door programma\'s die wij gebruiken, maken wij u hierdoor er op attent. Wij bewaren alleen uw gegevens als u iets besteld voor de tijd die wij nodig hebben om het u toe te sturen en niet langer.