Stenen [B]

A -  B -  C -  D -  E -  F -  G -  H -  I -  J -  K -  L -  M -  N -  O -  P -  Q -  R -  S -  T -  U -  V -  W -  X -  Y -  Z

Barnsteen - Bergkristal - Beryl - Bismut - Bloedkoraal - Borniet - Bronziet- Bruciet / Overzicht

Barnsteen, lezen

Beryl, lezen

Bismut, lezen

Borniet, lezen

Bronziet, lezen

Bruciet, lezen

Barnsteen of amber is een krachtige reinigende steen die negatieve energie en pijn omzet in positieve energie en daardoor evenwicht brengt en stabiel, creatief en vrolijk maakt. Bevordert een flexibele, open, spontane en zorgeloze houding en versterkt het vertrouwen in jezelf en gevoel van eigenwaarde. Fysiek kan het helpen bij klachten van de maag, darmen, lever, milt, nieren, keel en galblaas. Vermindert gewrichtsklachten, versterkt het immuunsysteem en de slijmvliezen en stimuleert het genezen van wonden. Werkt pijn stillend en verlicht de pijn bij het doorkomen van tanden en kiezen bij kinderen. Heeft een positieve werking op insectenbeten, auto immuunziektes, gastritis, de ziekte van Lyme. Bij dieren werkt barnsteen goed tegen teken en vlooien.

Verzorging kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Chakra: zonnevlechtchakra (3e)

Beryl Werkt kalmerend, vermindert (de gevolgen van) stress en maakt doelgericht, efficiënt, helder van geest, gefocust en helpt je je potentieel te verwezenlijken. Vermindert nervositeit, spanningen, emotionele stress en overprikkeldheid. Het werkt motiverend, geeft moed en maakt vrolijk. Helpt je positief in het leven staan en je plannen en doelen stap voor stap waarmaken. Het stimuleert een vooruitziende blik, maakt bedachtzaam en vermindert roekeloos en risicovol gedrag. Fysiek werkt het ontgiftend en vermindert klachten veroorzaakt door stress. De steen heeft een positieve werking op lever, longen, hart, bloedsomloop, maag en ruggengraat. 

Verzorging: kan onder invloed van (fel) zonlicht verkleuren. Chakra: zonnevlechtchakra (3e)

Bismut kristallen zijn transformatiekristallen die je van zowel spirituele als emotionele isolatie bevrijden, kalmeren verwarring en helpen je de goede richting op te gaan en zijn verbonden met AL DAT IS. De kracht van wijsheid kan door Bismut worden verwezenlijkt. Ze kristallen helpen je om met plezier je reis op aarde te vervolgen en je doel te bereiken met behulp van teamwork, groepen of relaties. Bevorderen je concentratie en visualisatie tijdens sjamanistisch reizen. Werkt ondersteunend bij spanning en verhoogd cholesterol, is goed voor de lymfeklieren en helpt koorts te verlagen..

Verzorging: deze steen kan niet blootgesteld worden aan water. Chakra: alle chakra’s

Borniet geeft kracht, vertrouwen en maakt vrolijk. Geeft het inzicht en vertrouwen dat je op je plek bent in dit leven. Het maakt positief en optimistisch en helpt je genieten van het leven en gelukkig zijn. Kan ondersteunen bij de verwerking van trauma’s. Activeert de chakra's, brengt ze in balans en stemt ze op elkaar af. Werkt vitaliserend en helpt negatieve energie afvoeren uit je systeem. Fysiek werkt het ontstekingsremmend, koortsverlagend en stimuleert de bloedcirculatie. Verlaagt het calciumgehalte in het lichaam en vermindert kalkafzetting waardoor het een positieve werking heeft op artritis en artrose. Brengt het de stofwisseling op cellulair niveau in balans.

Verzorging: deze steen kan niet blootgesteld worden aan water. Chakra: alle chakra’s

Bronziet is een aardende en beschermende steen. Het werkt opbeurend en bevordert wilskracht, moed, zelfvertrouwen en assertiviteit. Het geeft een gevoel van innerlijke rust en harmonie en helpt je controle krijgen in een situatie of levensfase. Het is een krachtige beschermer tegen vervloekingen en stuurt de negatieve energie terug naar de zender. Fysiek verbetert het de ijzeropname en heeft een positieve werking op de hart en nieren.

Verzorging: deze steen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Chakra: alle chakra’s

Bruciet is een steen van doorzettingsvermogen die je helpt je doelen te bereiken en relaties te laten slagen. Helpt je om te gaan met mensen die veranderlijk of besluiteloos zijn, maar ook om afscheid te nemen van situaties en personen die niet meer in je leven passen. Schenkt de mentale flexibiliteit om de wendingen van intuïtieve denkprocessen te volgen en leidt tot diepe inzichten. Helpt je om inzicht te krijgen in jouw relatie met de ander, de karmische verbindingen die je bij elkaar hebt gebracht en het waarom. Kan helpen meervoudige persoonlijkheidsstoornissen te stabiliseren. Bruciet geeft kracht tijdens het herstel proces van een ziekte.

Verzorging: kan beter niet met water gereinigd worden. Chakra: zonnevlechtchakra (3e)