Stenen [C]

A -  B -  C -  D -  E -  F -  G -  H -  I -  J -  K -  L -  M -  N -  O -  P -  Q -  R -  S -  T -  U -  V -  W -  X -  Y -  Z

Cacoxeniet - Calsedoon - Calsiet - Carneool - Celestien - Cerussiet - Charoiet - Chrisocolla - Chrisopraas - Citrien / Overzicht

Coelestien, lezen

Charoiet, lezen

Carniool, lezen

Cerussiet, lezen

Chrysopraas, lezen

Charoiet, lezen - Cerussiet, lezen - Chrisopraas, lezen - Chrisocolla, lezen

Cacoxoniet, lezen - Citrien, lezen

Cacoxeniet stimuleert een positieve en open houding en vermindert stress en angst. Het helpt om beperkende gedrag- en denkpatronen en remmingen te verminderen. Cacoxeniet stimuleert spirituele groei en helpt bij meditatie en regressie om tot diepe en fundamentele inzichten te komen. Fysiek heeft het een positieve invloed op de hormoonhuishouding, cellen, hart, longen, hoesten en verkoudheid, griep, een beklemmend gevoel en problemen van het ademhalingsstelsel.

Verzorging: deze steen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Chakra: voorhoofdchakra (6e) en kruinchakra (7e)

Chalcedoon heeft een sterke invloed op de communicatie en neemt negatieve energie op. Zowel op het vermogen om te luisteren als op de welbespraaktheid, het vermogen om goed te kunnen uiten, diplo- matie en het taalvermogen. De steen maakt sociaal, optimistisch, vrolijk, creatief, open, enthousiast en bevordert saamhorigheid. Geeft zelfinzicht, zelfvertrouwen en bevordert hiermee het vermogen om weerstanden te doorbreken en veranderingen te accepteren. Het heeft een positieve werking op het geheugen en kalmeert op stressmomenten en is daarom een goede steen om te dragen tijdens examens. Fysiek heeft de steen een positieve invloed op de schouders, keel, longen, amandelen, stembanden, strottenhoofd.

Verzorging: kan op alle manieren gereinigd worden. Chakra: keelchakra (5e)

Chalcedoon blauw gestreept is een bijzonder mineraal wat communicatie en welsprekendheid bevordert. Versterkt het luisteren, begrijpen en uiten. Werkt heilzaam voor de nieren, blaas, verkoudheid, heesheid en allergie. Vermindert heesheid, verkoudheid en werktheilzaam voor de nieren, blaas en allegie. Bevordert het luisteren, communicatie, begrijpen, uiten en welsprekendheid.

Verzorging: kan op alle manieren gereinigd worden. Chakra: keelchakra (5e)

Chalcedoon rood oftewel bloedagaat stimuleert de vitaliteit, flexibiliteit, kracht en spankracht. Werkt heilzaam op de bloedsomloop en bevordert de wondgenezing. Verminderd problemen met de bloedsomloop. bevordert de vitaliteit, flexibiliteit, kracht, spankracht en wondgenezing. Werkt heilzaam op de bloedsomloop.

Verzorging: kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Chakra: keelchakra (5e) en voorhoofdchakra (6e)

Carneool werkt aardend en heft de angst voor de dood op. Activeert de basischakra, verbetert de opname van vitamine en mineralen. Geeft je meer zelfvertrouwen, standvastigheid, Brengt succes en stimuleert het vermogen om snel en pragmatisch problemen op te lossen. Beschermt je tegen negatieve emoties. vermindert nachtmerries, aangezichtspijnen, fantoompijnen, darmstoornissen, spierpijnen. Helpt tegen problemen van seksuele aard. is goed voor de spijsvertering en verhoogt de motivatie, creativiteit, vertrouwen. Leert je te accepteren.

Verzorging deze steen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Chakra: keelchakra (5e), voorhoofdchakra (6e) en kruinchakra (7e)

Celestien, Coelestien of Celestiet geeft verlichting en stabiliteit. Helpt bij gevoelen van onmacht, zwaarte en beperking. Brengt structuur. Helpt tegen verkramping. Goed voor botten, weefsels, organen. Vermindert hartproblemen. Brengt harmonie in relaties. Vermindert oog en oor problemen. Helpt tegen verkramping. Is goed voor botten, weefsels en organen. Zorgt voor evenwicht. Bevordert meditatie en spirituele ontwikkeling.

Verzorging: kan beter niet met water gereinigd worden. Door zonlicht kan de steen verkleuren. Chakra: hartchakra (4e)  en keelchakra (5e).

Cerussiet helpt uitstekend tegen heimwee en laat je je thuis voelen. Helpt je aarden. Nuttig bij jetlag en maakt je geestelijk flexibel. Vermindert spanningen en maakt communicatie makkelijker. Bevordert vermogen om te luisteren. Maakt u verantwoordelijker, helpt bij communicatie, geeft het vermogen om tactvoller te zijn. Is een geweldig mineraal om mee te reizen.

Verzorging: kan beter niet met water gereinigd worden. Chakra: alle chara’s

Charoiet bevordert je wilskracht, liefde en je spirituele transformatie. Helpt goed bij veranderingen en wilskracht. Werkt heilzaam bij zwangerschap, oorsuizen, zenuwen, krampen. Het is een goede meditatiesteen en werkt pijnstillend. Verminderd oorsuizen, krampen en weerstand. Zeer geneeskrachtig en werkt pijnstillend. Bevordert je wilskracht, liefde en spirituele transformatie. Stimuleert acceptatie en veranderingen. Heilzaam voor zenuwen, zenuwstelsel.

 Verzorging: deze steen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Chakra: voorhoofdchakra (6e)

Chrisocolla heeft een positieve werking op evenwichtigheid, ontspanning, energie. Ondersteunend bij heftige emoties. Heilzaam bij gasvorming, bloeddruk, reuma, koorts, brandwonden en krampen. Vermindert heftige emoties. Werkt heilzaam voor gasvorming, bloeddruk, reuma, koorts en krampen. Bevordert evenwichtigheid, ontspanning en energie.

Verzorging: kan beter niet met water gereinigd worden. Chakra: hartchakra (4e)  en keelchakra (5e)

Chrisopraas staat voor geestelijke groei. Het geven van vertrouwen en geborgenheid. Positieve werking bij liefdesverdriet en relatieproblemen. Geeft geborgenheid en verminderd onrust. Werkt heilzaam bij huidaandoeningen, hoge bloeddruk, alvleesklier, lever. Werkt bevorderend op de zintuigen. vermindert onrust en werkt heilzaam bij huidaandoeningen, hoge bloeddruk, alvleesklier en lever. werkt bevorderend op de zintuigen. Stimuleert de geestelijke groei.

Verzorging: deze steen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Chakra: zonnevlechtchakra (3e), hartchakra (4e)

Citrien staat voor openheid, levenslust, levensmoed en vitaliteit. Stimuleert zelfexpressie en voorkomt faalangst en zwaarmoedigheid. Concentratie wordt verbeterd. Werkt heilzaam bij zenuwen, maag, milt, en alvleesklier. bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen. Trekt geluk, voorspoed, succes, rijkdom en overvloed aan en stimuleert dit met anderen te delen. Maakt creatief en helpt om conflicten binnen een groep op te lossen.

Verzorging: deze steen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden. Chakra: zonnevlechtchakra (3e)

Wij slaan niet echt cookies op, maar mocht het wel gebeuren door programma\'s die wij gebruiken, maken wij u hierdoor er op attent. Wij bewaren alleen uw gegevens als u iets besteld voor de tijd die wij nodig hebben om het u toe te sturen en niet langer.