Stenen [H]

A -  B -  C -  D -  E -  F -  G -  H -  I -  J -  K -  L -  M -  N -  O -  P -  Q -  R -  S -  T -  U -  V -  W -  X -  Y -  Z

Heliotroop - Hematiet - Heulandiet - Howliet - Hyperstheen /Overzicht

Heliotroop of bloedsteen helpt je om negatieve invloeden te verwijderen uit je auraveld. Nuttig voor allerlei kwalen die te maken hebben met bloed, heeft een stimulerende werking op de lever, darmen, nieren, milt, blaas, restless legs, fybromyalgie, brengt vrouwelijk hormonen in balans en heeft een stabiliserend effect tijdens de menopauze. Helpt je bij veranderingen wanneer je spiritueel ontwaakt. Stimuleert de stofwisseling, het immuunsysteem en het lymfestelsel.

Verzorging: deze steen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

Chakra: wortelchakra (1e), zonnevlechtchakra (3e) en hartchakra (4e


Hematiet helpt tegen zwaarmoedigheid en depressie. Kan helpen bij problemen aan de lever en bijdragen aan het ontgiftingsproces. Wanneer men last heeft van verslaving of dwangstoornissen. Tegen aambeien en neusbloedingen, tegen kramp in de benen en slapeloosheid. Helpt je om met tegenstellingen om te gaan. Geeft je kracht en moed en verbetert het geheugen en concentratie. Stimuleert opname van ijzer in het bloed en helpt bij het vormen van rode bloedlichaampjes. Geeft je zelfvertrouwen en versterkt de wilskracht. Vergroot je zelfrespect en overlevingsdrang.

Verzorging: kan beter niet met water gereinigd worden.

Chakra: wortelchakra (1e) en hartchakra (4e

Heulandiet werkt goed tegen overgewicht en overmatige transpiratie. Heeft een heilzame werking op het evenwichtsorgaan en/of het binnenoor en hartproblemen. Werkt kalmerend bij intens verdriet, shock en/of emotionele trauma. Helpt je om je hart open te stellen, maakt je meer open-minded. Is een uitstekende steen om je cognitieve vermogens te verbeteren en je denken helder te maken. Versterkt het elektromagnetische krachtveld van het lichaam. Heeft een positieve werking op veranderingen en groei.

Verzorging: kan beter niet met water gereinigd worden.

Chakra: hartchakra (4e), voorhoofdchakra (6e) en kruinchakra (7e)

Howliet is wit met grijs aders maar wordt soms blauw geschilderd (niet te verwarren met turkoois). Werkt ontspannend en goed tegen stress. Beschermt je tegen nachtmerries en geeft verlichting bij spanningshoofdpijn. Heelt huidwondjes en verlicht huidirritaties en verminderd de jeuk bij insectenbeten. Helpt tegen slapeloosheid en bevordert de opname van calcium voor de botten en gewrichten. Ook om woede en boosheid onder controle te krijgen. Helpt de hersenhelften te harmoniseren en bevordert de intuïtie en creativiteit. Ondersteunt het geheugen en helpt je bij het studeren. Maakt je leergieriger. Brengt geduld en verdraagzaamheid met zich mee.

 Verzorging: deze steen kan op alle manieren gereinigd en opgeladen worden.

 Chakra: alle chakra’s

Hyperstheen helpt je om diepgewortelde blokkades onder ogen te komen zodat je ze kunt opruimen. Helpt je te aarden en te zuiveren van alle negatieve energie om je heen. Kan op de huid gedragen worden, je kunt hem in je kleding dragen als beschermer, Onder je kussen leggen voor diepe slaap of bij meditatie. Wordt ook wel gebruikt bij sjamanistische reizen naar de benedenwereld.

Verzorging: kan beter niet met water gereinigd worden.

Chakra: wortelchakra (1e