Stenen [S]

Op deze pagina's zal altijd maar een klein gedeelte staan van wat wij allemaal in onze winkel aan te bieden hebben. Ook op onze webshop zullen maar enkele voorbeelden staan van wij wij u aan kunnen bieden. Ziet u iets op een overzicht foto, of heeft u het in onze winkel gezien, laat het ons dan weten en wij zetten het voor u in de webshop. Maar als u zichzelf een plezier wilt doen, kom dan een keer langs in onze winkel en drink daar een gratis beker Shihan Gezondheid en Energie Thee en dan kijkt u rustig rond in onze 220 m2 grote winkel in Enschede.

Saffier - Scapoliet - Schalenblende - Scolesiet - Seleniet - Septarie - Serafeniet - Serpentijn - Shiva Lingam - Shungiet - Skutterudiet - Smaragd - Smithsoniet - Sneeuw kwarts - Sodaliet - Spectroliet - Spinel - Suguliet - Super 7

Seleniet

Smitsoniet

Hij helpt in contact komen met een onuitputtelijke bron van universele liefde. Het maakt een connectie met alles en iedereen om je heen en geeft een gevoel van verbondenheid, welzijn en geluk. 274 gr. Kelly Mine New Mexico
Lees voor een uitgebreide beschrijving verder op deze pagina.

Shiva Linghams

Linghams worden enkel gevonden in de Narmada Rivier hoog in de bergen van Mandhata, een van de zeven heilige plaatsen van pilgrimage in India. Elke Lingham bevat heilige markeringen die op het voorhoofd van Lord Shiva te vinden zijn. De stenen zijn "Crypto Crystalline Quartz", en hebben de zuiverste en sterkste vibraties van alle stenen op Aarde. Ze stralen een vibratie uit die je huis of tempel zorgvuldig reinigt. De steen staat voor zowel de mannelijke als de vrouwelijke energie van wijsheid. Elke steen is anders. Kleuren, patroon, maat en vorm varieren.

Het gebruik van de steen werkt op de ademhaling en doorstroming van de vloeistoffen en creëert een evenwicht in het lichaam. De Shiva Lingham steen gewijd aan de god Shiva van Narmadashawara is een heilige steen zowel voor Hindoes als voor Boeddhisten. Eens per jaar is er een samenkomst in de omgeving van de bron van de Narmada rivier, 300 kilometers ten noorden van Mumbai (Bombay). Bij deze bijeenkomst zoekt men naar de mooiste steen in de rivier die door de rivier natuurlijk gevormd zijn. Die worden bijgeslepen, handmatig gepolijst en daarna met een soort was(boter?)behandeld. Dit geeft de steen een mooie glans waarbij de structuur nog beter tot zijn recht komt. Bij het gebruik van de steen word de glans nog intensiever.

Overzicht van deze stenen afdeling

Smithsoniet
Komt in een regenboog aan kleuren voor, van intens roze, lichtblauw en groen tot oranje, en geel.

Smithsoniet is verbonden met de vibratie van Quan Yin, de vrouwelijke Godin van mededogen. De kleur van de steen geeft aan op welk niveau van het emotionele lichaam zijn energie het sterkste is gericht. Deze liefdevolle steen geeft rust en ontspanning en kan op elk chakra worden gebruikt, maar de specifieke kleuren versterken bepaalde chakra’s extra. De frequentie van de steen zal ongeacht waar hij geplaatst wordt, direct een specifieke emotie beïnvloeden. Smithsoniet Het is een van de belangrijkste stenen die troost geeft, stress vermindert, geestelijke instorting verlicht en wrok en woede tot bedaren brengt. Dit is een steen van kalmte, bekoring, vriendelijkheid en gunstige resultaten. De energieën van deze steen staan voor de hoogste vibratie van emotie: vreugde, vrede, communicatie, begrip, mededogen en liefde. Op het kruinchakra stimuleert het de heldere vermogens en vormt het een verbinding met het Rijk der Engelen. Deze zachte steen vormt een buffer tegen de problemen van het leven. Ideaal kristal voor iedereen die een moeilijke jeugd heeft gehad. Hij helpt het innerlijke kind genezen en verzacht gevolgen van misbruik en emotionele mishandeling. Op het emotionele vlak biedt de steen steun in moeizame relaties. Smithsoniet stimuleert een veilig en evenwichtig leven, harmonie en helpt onplezierige situaties op te lossen. Een uitstekend kristal voor geboorte en wedergeboorte en ondersteunt de behandeling van onvruchtbaarheid. Smithsoniet versterkt paranormale vermogens, vooral samen met Fenakiet en Ioliet en brengt alle chakra’s op één lijn. De steen bestrijdt negatieve energie en blokkades in het energieveld door er hogere vibraties van liefde voor in de plaats te stellen. Deze vibraties activeren het hart via het kruinchakra waardoor je je dichter bij de Engelen en je Gidsen voelt staan. Smithsoniet geeft een veilig gevoel en schenkt een evenwichtig leven. Goed voor het immuunsysteem. Vooral effectief in combinatie met Heliotroop/bloedsteen of groene Toermalijn. Leg hem onder uw kussen of op het nachtkastje. Bij vermindering van stress heel krachtig samen met Lepidoliet, Aquamarijn, kunziet en Chrysopraas.

Smithsoniet is alweer zo’n veelzijdige Aquarius tijdperk steen die met een goed gemoed naar de toekomst kijkt. Het edelmoedige mineraal laat de gebruiker contact maken met een onuitputtelijke bron van liefde en vertrouwen. Smithsoniet geeft een gevoel van verbondenheid, welzijn en geluk. Niet zomaar want het helpt gelijk ook maar even bij het genezen van depressie, trauma’s en andere angsten. Moeilijke jeugd gehad of juist nu last van veel stress? Smithsoniet to the rescue. De steen geneest het innerlijk kind en verzacht de gevolgen van bijvoorbeeld misbruik en emotionele mishandeling. Een andere heilzame werking van Smithsoniet is de gave om het leven gemakkelijker te maken. Het weert nieuwe conflicten en lost oude op.

Smithsoniet versterkt het geven en ontvangen van liefde en bevordert empathie en medeleven. Doordat het een hoog empathisch gehalte heeft verminderd de steen conflicten en helpt relaties met mensen om de gebruiker heen te verbeteren. Smithsoniet werkt ontspannend en geeft innerlijke rust waardoor het goed bij meditatie gebruikt kan worden. Ook helpt het om open te staan voor het ontvangen van spirituele boodschappen en informatie, bijvoorbeeld bij mediumschap en divinatie, en helpt het contact maken met gidsen en engelen. Fysiek kan smithsoniet stressgerelateerde klachten verminderen en ondersteunen bij een burnout of overspannenheid. Daarnaast heeft het een positieve werking op de voortplantingsorganen en vruchtbaarheid, het hormoonstelsel en de spijsvertering.

Doordat de eigenaar van Smithsoniet zich makkelijker kan verplaatsen in anderen is het een goede steen bij situaties waar tact vereisd is. Helemaal doordat de steen ook nog eens leiderschapskwaliteiten bevordert.

Fysiek geneest Smithsoniet een slecht werkend immuunsysteem. Evenals neusbijholte, spijsvertering, osteoporose en alcohol problematiek. Verder herstelt Smithsoniet de elasticiteit van spieren en aders.

Toepassingen

Op het kruinchakra bevordert Smithsoniet contact met engelen.

Smithsoniet gelegen op de hoeken van het bed bevordert het immuunsysteem. Voor diezelfde werking word het ook wel onder het hoofdkussen of op het nachtkastje gelegd.

Smithsoniet is een prima combinatiesteen. Bloedsteen en Groene Toermalijn zijn favoriete partners. En doen hun werk perfect op het hart chakra gelegen.

Verzorging

Smithsoniet kan beter niet met water gereinigd worden.

Chakra

4e chakra (hart, liefde & liefhebben), 7e chakra (kruin, overgave & geloof)

Vindplaats

Smithsoniet wordt o.a. gevonden in Italië, Namibië, Mexico, Griekenland, de V.S en Australië.

Weetjes
Smithsoniet kan roze, paars, grijs, wit, bruin, groen en blauw van kleur zijn.

Smithsoniet is vernoemd naar de oprichter van het Smithsonian Institute.

 

Sodaliet

Sodaliet is een populair donkerblauw gesteente, verwant aan lapis lazuli. Meestal heeft de steen witte calciet-aders. De mooiste kwaliteit sodaliet is inktblauw en zonder calciet. Soms echter is de sodaliet groen, rood of roze. Dat komt doordat sodaliet een gesteente is met een wisselende samenstelling.

Omdat sodaliet in grote massa’s voorkomt, wordt hij gebruikt voor het maken van grote siervoorwerpen, schalen en soms zelfs wandbedekking. Vanwege zijn mooie donkerblauwe kleur is hij geliefd als materiaal voor halskettingen en ringen.

Herkomst van de naam

De naam sodaliet is afgeleid van de chemische samenstelling: het Engelse sodium betekent ‘natrium’ en het Griekse lithos ‘steen’.

 Sodaliet door de eeuwen heen

De oude Egyptenaren gebruikten sodaliet en lapis lazuli door elkaar. Er zijn scarabeeën van sodaliet gevonden, en rituele voorwerpen werden met sodaliet versierd. Vermalen sodaliet werd gebruikt als grondstof voor blauwe verf en oogmake-up.

Ook in het oude Griekenland was de sodaliet geliefd. Men geloofde dat sodaliet beschermde tegen ziektes en allerlei kwalen kon genezen. Door het dragen van de blauwe sodaliet zouden artistieke talenten, met name muzikale, zich kunnen ontwikkelen. Daarom droegen vooral kunstenaars zoals beeldhouwers, schilders en zanger de edelsteen.
De oude Romeinen namen het gebruik van de Grieken over. Ze meenden dat sodaliet de concentratie en het logisch nadenken zou bevorderen.
Zowel de Grieken als de Romeinen noemden sodaliet (net als veel andere blauwe stenen) saffier. Deze naam bleef sodaliet tot ver in de middeleeuwen houden. In de middeleeuwen werden er mooie gebruiks- en siervoorwerpen, zoals kommen en schalen, van gemaakt.