Werking stenen

Op deze pagina staat een korte beschrijving zoals deze overal op internet te vinden zijn. Als je echt wilt weten waar welke steen voor dient en hoe dat deze op jouw als persoon werkt zal je even bij ons langs moeten komen en wij vertellen de werking die bij jouw past.

Als je wilt zoeken kan dat met Ctrl-F.

AardbeienkwartsEmotioneel Helpt je om humor en vreugde te voelen. Het laat je weer genieten van de kleine dingen van het leven. Deze steen geeft ook steun bij depressie en hij helpt je bij het verwerken van emoties, verdriet en hartzeer. Daarnaast voelen kinderen zich zeer geborgen bij deze steen.
AegirienAegirien beschermt tegen afgunst en jaloezie, zwarte magie en straling. Het geeft je de kracht en het vertrouwen om jezelf te zijn en het leert je meer vanuit je hart te leven. Hierdoor is het een goede steen om jezelf te ontwikkelen, ook spiritueel, zeker als er nog veel obstakels op je pad liggen.
AgaatAgaat is een steen die stabiliseert, aardt en beschermt. Ze bevordert innerlijke rust en zorgt daarmee voor een aardse nuchtere houding. Maar daar houden de eigenschappen van deze beschermende steen nog lang niet op. Spirituele en geestelijke groei worden bevorderd doordat de steen aanzet tot zelfreflectie.
Agaat  - Botswana Naast de algemene eigenschappen van agaat werkt Botswana agaat beschermend en troostend. Het ondersteunt bij emotionele pijn, eenzaamheid, stress, piekeren en depressieve gedachten. Het helpt angst en obsessieve gedachten loslaten.
Agaat -  Fossiel - TuritellaTuritella Agaat is een aardende steen en heeft een kalmerende en rustgevende werking. Het is een steen die je in balans brengt en je nuchter naar de uitdagingen van het leven laat kijken. Turitella Agaat is een aardende steen en heeft een kalmerende en rustgevende werking.
Agaat - Blue Lace - ChalcedoonFysiek werkt chalcedoon reinigend, verkoelend en koortsverlagend, ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend en bevordert het immuunsysteem. De steen heeft een positieve invloed op de longen, verkoudheid, ademhaling, het lymfestelsel, het bloed en de doorbloeding, vochtophoping en op de insuline productie en dus diabetes.
Agaat - Boom - Picture Stone - DendritischBoomagaat maakt de energiebanen vrij en verbetert de doorstroming van energie. Het kan de effecten van aardstralen en bijvoorbeeld wateraders verminderen. Fysiek werkt boomagaat ontstekingsremmend en heeft een positieve werking op infecties en de vochtbalans.
Agaat - Crazy Lace Crazy Lace Agaat brengt je energie in balans en helpt je om de zonnige kant van het leven te zien. Heeft een aardende werking en zorgt voor innerlijke rust. Het is een steen die je helpt met het vinden van je verborgen talenten.
Agaat - MosMosagaat heeft een fijne aardende werking en heeft een fijne zachte energie. Deze steen zet je fijn in het hier en nu en zorgt voor stabiliteit en balans tussen lichaam en geest. Mosagaat versterkt je contact met de natuur en de aarde en bevordert je respect en liefde voor de natuur.
Agaat - VuurVuuragaat helpt met alle aspecten van manifesteren. Het is een steen van creativiteit en expressie. Vuuragaat stimuleert seksuele en lichamelijke energie en verbetert je uithoudingsvermogen en bloedcirculatie. Het is een verwarmende steen, nuttig om te helpen bij bijvoorbeeld seksuele onbalans.
AmazonietKalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma's, zorgen en rouw. Amazoniet versterkt de vrije wil, vermindert een slachtofferhouding en helpt bij het oplossen van problemen, omdat het verstand en intuïtie in balans brengt.
Amber - BarnsteenAmber werkt reinigend en beschermend. De krachtige maar zachte energie van deze steen brengt balans in het (energie) lichaam en helpt negatieve emoties en emotionele en fysieke pijn verminderen. Het maakt vrolijk, stabiel en weerbaar en geeft zelfvertrouwen.
AmethistBeschermend en zuiverend. Geeft inzicht in gevoelszaken. Ontwikkelen van intuïtie en spirituele vaardigheden. Helpt contact maken met hogere energieën en gidsen.
AmetrienAmetrien vermindert stress en spanningen (met name in het hoofd) en geeft een gevoel van welzijn en controle. Het beschermt bij astraal reizen en psychische aanvallen en heeft een gunstig effect op meditatie, divinatie en waarzeggerij. Fysiek werkt de steen sterk zuiverend en ontgiftend
AmmonietAmmoniet zorgt voor een betere doorbloeding en bevordert de energetische doorstroming in het lichaam. Het heeft een positieve werking op de celstofwisseling en het uithoudingsvermogen. Ammoniet helpt ook ondersteunend bij klachten van depressie, oorsuizen en hartritmestoornissen.
AngelietAngeliet bevordert een gevoel van innerlijke vrede, verbondenheid, empathie en mededogen. Het heeft een kalmerende werking bij zware psychische belasting en heftige emoties. Het helpt eerlijk te zijn en gevoelens te uiten. De steen zorgt ook voor acceptatie in lastige omstandigheden.
ApatietApatiet stimuleert communicatie en zelfexpressie en bevordert geestelijke, lichamelijk en spirituele groei en ontwikkeling. Het maakt open, sociaal, extravert, levendig en werkt motiverend en activerend. Hiermee gaat het apathie, uitputting, lusteloosheid, agressie, zorgen en prikkelbaarheid tegen.
Apofyllietkalmerend en geeft innerlijke rust en een tevreden gevoel. Fysiek heeft apofylliet een goede werking op astma, leg hem op de borst bij een aanval, en heeft een positieve werking op het gehele ademhalingsstelsel. Ook heeft hij een goede werking bij reumaklachten, botontkalking en tandbederf.
AquamarijnAquamarijn heeft een sterk kalmerende werking, zowel geestelijk als lichamelijk. Het maakt oprecht, eerlijk, tolerant, onbezorgd, ontspannen en vrolijk. Het helpt je in the flow komen en in het moment leven.
AragonietAragoniet werkt aardend, stabiliserend en kalmerend. Het helpt je even een pas op de plaats te doen en tot rust te komen bij overstimulatie en stress. De steen herstelt het evenwicht bij een te snelle spirituele of lichamelijke ontwikkeling en gaat hiermee overbelasting tegen.
AventurijnAventurijn werkt kalmerend en beschermend en bevordert een gevoel van welzijn. De steen trekt voorspoed en geluk aan en motiveert je om je dromen waar te maken. De steen stimuleert tolerantie, geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen, individualiteit en het bedenken van ideeën.
Aventurijn - BlauwBlauwe Aventurijn heeft een kalmerende en beschermende werking en geeft rust en een goed gevoel. Blauwe Aventurijn zorgt voor voorspoed en het aantrekken van geluk, maakt ontspannen, positiever, empathischer, creatiever, toleranter en geeft meer geduld.
Aventurijn - GeelHij geeft een opgewekte, vrolijke stemming en spoort aan om je dromen te volgen. De steen vergroot doorzettingsvermogen, creativiteit en leiderschapskwaliteiten.
Gele aventurijn is een zeer zachte steen waardoor hij goed geschikt is voor gevoelige en hypersensitieve mensen.
Hij beschermt en kalmeert bij woede en irritaties, trekt voorspoed en geluk aan.
De steen stimuleert geduld, enthousiasme, inlevingsvermogen en het bedenken van nieuwe ideeen.
Aventurijn - GroenOptimisme en levenslust en geeft je vertrouwen in nieuwe situaties of bij veranderingen, zowel in werk, als ook in het leven en alles wat daar bij hoort. Het kan je helpen met een gevoel van lichtheid met deze dingen om te gaan en alles vanaf de positieve kant te laten zien.

Als hulp bij helingswerk geeft groene aventurijn je op een diep niveau levenskracht en helpt hij je innerlijke batterij weer aan te vullen.
Aventurijn - RoodHet helpt geluk en voorspoed aantrekken, helpt ontspannen en maakt je geduldiger, toleranter, positiever, empathischer en creatiever. Hierdoor vermindert het negatieve gevoelens als boosheid en irritatie.
AzeztulietAzeztuliet heeft een gunstige werking op de verjonging van de cellen in het lichaam. De steen helpt dan ook goed bij huidklachten zoals acné, broze nagels en haren die snel afbreken. Ook helpt Azeztuliet bij het versterken van de botten en is een ideale steen om bij je te dragen wanneer je een botbreuk hebt.
AzurietAzuriet is een sterk inzichtgevende en geneeskrachtige steen. De steen reinigt en stimuleert het derde oog (voorhoofd chakra) en stimuleert hiermee psychische en intuïtieve ontwikkeling en inzichten. Op emotioneel gebied helpt azuriet bij angsten en fobieën, stress en verdriet.
BergkristalBergkristal reguleert energie, absorbeert energie, geeft energie en slaat energie op naar gelang wat er nodig is in een bepaalde situatie. Omdat Bergkristal zo neutraal en zuiver is, kan de steen opgeladen worden voor elke (energetische) werking en kan ook de werking van andere stenen versterken.
BerylBeryl werkt kalmerend, vermindert (de gevolgen van) stress en maakt doelgericht, efficiënt, helder van geest, gefocust en helpt je je potentieel te verwezenlijken. De steen vermindert nervositeit, spanningen, emotionele stress en overprikkeldheid. Het werkt motiverend, geeft moed en maakt vrolijk.
BismutBismut heeft een kalmerende werking en vermindert spanningen in het lichaam. Heeft een positieve werking op de lymfeklieren en een koorts verlagende  Bismut ondersteunt het spijsverteringskanaal en helpt bij extreme vermoeidheid.
BornietHet zijn vooral de vele sterke spirituele kwaliteiten waar de steen bekend om is. Het versterkt innerlijk weten en helderziende (psychic) vaardigheden. Borniet helpt visualiseren, een eigen werkelijkheid creëren, zorgt voor een diepe meditatie en wordt gebruikt in tal van Wicca-rituelen.
BronzietBronziet is een beschermende en aardende steen. Het helpt je controle krijgen in een situatie of levensfase en bevordert zelfvertrouwen en assertief optreden. Het geeft een gevoel van innerlijke rust en harmonie. Het is een krachtige beschermer tegen vervloekingen en stuurt de negatieve energie terug naar de zender.
CalsietCalciet activeert en stimuleert lichamelijke, geestelijke en spirituele groei en ontwikkeling. motiverend, bevordert zelfvertrouwen, daadkracht, standvastigheid en geeft hoop en moed. Het verenigt gevoel en verstand, kalmeert de geest en zorgt hiermee voor innerlijke rust.
CarneoolCarneool werkt aardend, activerend en vitaliserend. opbeurend en motiverend en geeft zelfvertrouwen en heeft hierdoor een positief effect op depressies, apathie en verwarring.
CavansietHet bevordert een open en eerlijke houding waarmee de waarheid zowel ontvangen als naar een ander gecommuniceerd kan worden. Het mineraal werkt kalmerend en verzachtend op zowel lichaam als geest en bevordert optimisme en een positieve instelling. Cavansiet kalmeert ook zenuwen en emoties.
CelestienCelestien is een krachtige steen die spirituele ontwikkeling en helderziendheid bevordert. Het trekt voorspoed en geluk aan en helpt te vertrouwen op je eigen intuïtie. Celestien bevordert creativiteit en is zeer geschikt voor mensen die in het openbaar moeten spreken (en andere vormen van communicatie).
CharoietCharoiet helpt weerstanden en obstakels te overwinnen en om goed met veranderingen om te gaan. De steen stimuleert daadkracht, vastberadenheid, spontaniteit en onvoorwaardelijke liefde en vermindert stress en zorgen. Het helpt om los te komen van de negatieve invloeden van anderen.
ChiastolietChiastoliet werking (kruissteen werking) Chiastoliet of kruissteen geeft een veld van bescherming. Het is een aardende steen die je uitnodigt om bij jezelf te blijven. Hierdoor brengt de steen rust en balans in je energiesysteem.
ChrysocollaChrysocolla zorgt dat stress losgelaten wordt, werkt bloeddruk verlagend en stimuleert de regulatie van de schildklier en bijnieren. Het is een steen die helpt bij darmproblemen zoals de ziekte van Crohn, gasvorming en een spastische darm. Chrysocolla heeft een sterk ontgiftende 
ChrysopraasChrysopraas is een steen met een zuiverende en ontgiftende  Heeft onder andere een positieve werking op de lever, maag en alvleesklier. Ook versterkt Chrysopraas het immuunsysteem en in zijn algemeen bevordert de steen de helende werking van het lichaam.
CitrienCitrien is een zonnige en verwarmende steen. De steen bevordert zelfvertrouwen, zelfrespect, individualiteit, extraversie en stimuleert zelfverwezenlijking. Het geeft energie, levensvreugde en moed en helpt zo depressies, angsten en fobieën en zelfdestructief gedrag te overwinnen.
CopalZet negatieve energie om in positieve energie en maakt vrolijk. Barnsteen werkt reinigend en beschermend. De krachtige maar zachte energie van deze steen brengt balans in het (energie) lichaam en helpt negatieve emoties en emotionele en fysieke pijn verminderen.
DanburietDanburiet stimuleert de intuïtie, het hoger bewustzijn en het intellect en bevordert lucide dromen. Het maakt verbinding met hogere bronnen van energie, zoals bijvoorbeeld engelen. Ook helpt de steen bij het ondergaan van grote veranderingen in het leven. Het helpt de oorzaak van bepaalde emoties te achterhalen.
DiamantDiamant is heel zuivere, geconcentreerde lichtenergie en bijzonder krachtig en intens. Het versterkt je verbinding met Goddelijke en hogere energieën en bevordert hierdoor spirituele inzichten en helderziendheid.
DioptaasDioptaas werkt sterk in op het hart chakra. De steen zuivert het hart van negatieve energie op emotioneel, lichamelijk en spiritueel vlak en maakt hierdoor ruimte voor groei en een gevoel van geluk en welzijn.
DolomietDolomiet werkt motiverend en stabiliserend. Het helpt je jezelf zijn en je talenten en sterkte punten tot uitdrukking te laten komen. Het bevordert een positieve instelling en een gevoel van geluk en tevredenheid. Emotioneel werkt de steen stabiliserend en dempt te heftige emoties en emotionele uitbarstingen.
DumortierietDumortieriet zorgt voor een positieve instelling, maakt vrolijk, optimistisch en ontspannen. Het helpt je de regie over je eigen leven nemen en bevordert zelfvertrouwen, assertiviteit, geeft moed en bevordert eigenliefde.
Fairy StoneFairy stone calciet werkt ondersteunend, beschermend en bevrijdend. Het stimuleert persoonlijke ontwikkeling door je vanuit een veilige basis te helpen om oude pijn en oude gedrag- en denkpatronen los te laten en ruimte te maken voor groei. De steen maakt het hoofd helder en verscherpt de concentratie.
FluorietBeschermende en stabiliserende steen, die het zelfvertrouwen vergroot en helpt structuur te brengen in het leven. De steen geeft inzicht in beperkende gedrag- en denkpatronen, onderdrukte gevoelens en werkt emotioneel stabiliserend.
FuchsietHet stimuleert onvoorwaardelijke liefde en helpt je om niet over je eigen grenzen heen te gaan. Het kristal werkt goed voor mensen die snel negatieve energie en emoties van andere mensen in hun omgeving aantrekken. Fysiek: Positieve werking op de spieren, het bloed en bij zenuwklachten.
GabbroOp emotioneel gebeid werkt gabbro aardend en verkwikkend, en zorgt dat die je sterker aanwezig voelt in je leven. Het kan je helpen je emotionele lichaam te beschermen, net zoals bijvoorbeeld labradoriet dat kan doen. Het is een nuttige steen voor gevoelige mensen die snel uit balans raken door emoties van anderen.
GirasolGirasol is een zuiverende steen, stimuleert de lymfeklieren en helpt bij infecties en koorts. Girasol stimuleert het zelfreinigend vermogen van het lichaam en heeft een gunstig effect op het lichaam bij de opname van ijzer.
GitGit heeft een sterk zuiverende werking en ondersteunt de lever, de milt, het immuunsysteem en de spijsvertering. Git helpt ook bij het verminderen van migraine klachten en gewrichtsklachten zoals artritis en artrose. Daarnaast heeft Git een positieve werking bij maagkrampen en menstruatiekrampen.
GoldflushGoldfluss geeft een positieve kijk op het leven en geeft je en duwtje in de rug om je doelen en wensen te realiseren. Het ondersteunt bij het loslaten van negatieve gedachten en denkbeelden over jezelf en situaties en geeft (zelf)vertrouwen.
GranaatGranaat is de perfecte steen voor crisissituaties en situaties waarin het leven uitzichtloos lijkt. De steen geeft kracht en energie, doorzettingsvermogen, uithoudingsvermogen, zelfvertrouwen, wilskracht en vitaliteit. Het bevordert hoop en moed, optimisme, levensvreugde en overlevingsdrang.
HematietHematiet werkt aardend, beschermend en harmoniserend. De steen geeft zelfvertrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang en versterkt de wilskracht. Het verbetert de concentratie en het geheugen. Het is een goede steen om te dragen als hulp bij verslavingen en dwangstoornissen.
Herkimer DiamantDe Herkimer diamant edelsteen is een krachtige healer met een zeer hoge trilling en geeft energie. Hij activeert de lichtlichamen, heelt vorige levens en bevordert de doorstroming van goddelijke energie. Hij werkt bevrijdend op collectieve stukken en met name op het collectieve armoede-bewustzijn.
HollandietHollandiet activeert de chakra's en zorgt voor een goede doorstroming van energie. Het stimuleert de spirituele ontwikkeling en helpt je om je zieledoel te vinden. Ook helpt het om een connectie te maken met hogere energieën, andere dimensies en gidsen. Het is heel geschikt om te gebruiken bij meditatie en healings.
Howliet / Turqureniet Howliet werkt kalmerend en versterkt positieve eigenschappen. De steen helpt de drager woede en boosheid onder controle te krijgen en om minder kritisch te zijn. Het bevordert ambitie maar ook geduld, versterkt het geheugen en maakt leergierig.
HyperstheenDe Hypersteen trekt licht aan en heeft een sterke verbintenis met de aarde. De edelsteen is uitermate geschikt voor Sjamanistische of andere reizen naar bijvoorbeeld de benedenwerelden. Door de hoge vibratie van de steen verhoogt ze vaardigheden zoals helderhoren en helderzien.
IolietIoliet is een spirituele steen en stimuleert inzicht en kennis. Het helpt je ontdekken wie je bent en geeft je de kracht om jezelf te zijn. Het bevordert onafhankelijkheid, verantwoordelijkheid en vermindert hiermee problemen met afhankelijkheid (van zowel van stoffen als mensen) en verslavingen.
JadeJade is een reinigende en beschermende steen (met name tegen lichamelijk letsel). Het zorgt voor harmonie en evenwicht en trekt voorspoed, geluk en welvaart aan. De steen bevordert zelfverwezenlijking en zelfredzaamheid en helpt om negatieve emoties en irritatie los te laten.
JaspisJaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan.
Jaspis - BreccieJaspis Breccie reinigt en balanceert de Chakra's en zet je in je kracht. Het bevordert het doorzettingsvermogen. Jaspis helpt je ook om voor jezelf op te komen en vermindert de angst voor conflicten. Jaspis is een goede beschermsteen en absorbeert negatieve energieën en beschermt tegen straling.
Jaspis - Bumble BeeBumble bee jaspis geeft liefde, heelt emotionele wonden en vermindert wraakgevoelens en gevoelens van jaloezie. Op lichamelijk vlak heeft Bumble bee jaspis een verwarmende werking en een positieve werking op het hart en de bloedsomloop. Ook versterkt deze steen het immuunsysteem, de spijsvertering en stofwisseling.
Jaspis - DalmatierDalmatiër jaspis werkt opbeurend en geeft energie. Hierdoor kan het depressie verminderen en nachtmerries verminderen. Fysiek heeft het een positieve werking op het kraakbeen, de zenuwen, verstuikingen en reflexen.
Jaspis - DrakenbloedDe steen kan je helpen bij griep en bronchitis. Ook kan hij een positieve werking hebben bij aandoeningen aan de lever, milt, nieren en galwegen. Emotioneel Het vergroot je zelfvertrouwen, wilskracht en uithoudingsvermogen. Daarom helpt het om je doel te bereiken.
Jaspis - FantasieHet maakt oprecht, eerlijk, hulpvaardig en zorgt voor balans in lichaam, ziel en geest. De steen bevordert ook organisatorische vaardigheden, snel denken en stimuleert de fantasie. Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt op deze manier tegen straling, negatieve invloeden en milieuvervuiling.
Jaspis - GeleDe gele jaspis is de zachtst werkende jaspissoort en werkt vooral op fysiek nivo. Hij verbetert het uithoudingsvermogen en vermindert spanning in het lichaam. Helpt doelen waar te maken en ideeën om te zetten in actie. Maakt strijdlustig, daadkrachtig en vastberaden om ergens vol voor te gaan.
Jaspis - Groene - HeliotroopHeliotroop werkt beschermend, aardend en brengt balans omdat het de kleuren rood en groen en de werking hiervan in zich verenigt. kalmerend bij irritatie, agressie en ongeduld en vergroot hierdoor de zelfbeheersing en controle.
Jaspis - ImperialImperial jaspis kan verschillende kleuren en patronen vertonen. Jaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan.
Jaspis - K2 K2 jaspis is azuriet in graniet. Azuriet is een sterk inzichtgevende en geneeskrachtige steen. De steen reinigt en stimuleert het derde oog (voorhoofd chakra) en stimuleert hiermee psychische en intuïtieve ontwikkeling en inzichten. Op emotioneel gebied helpt azuriet bij angsten en fobieën, stress en verdriet.
Jaspis - KambabaJaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan.
Jaspis - LandschapsLandschapsjaspis is een fijne meditatiesteen en helpt je om echt contact te maken met je diepe innerlijk en moeder aarde. Lichamelijk heeft Landschapsjaspis een ontgiftende werking en stimuleert het de stofwisseling. Landschapsjaspis heeft een positieve werking bij huidallergieën en klachten van hooikoorts.
Jaspis - LuipaardLuipaard Jaspis is een sterk aardende steen en zet je met twee voeten op de grond. Het is een steen die je in evenwicht brengt en helpt je om echt contact te maken met jezelf. Luipaard Jaspis laat je luisteren naar je innerlijke stem en maakt daadkrachtig om oude patronen te doorbreken.
Jaspis - MookaietMookaiet jaspis kan je helpen om de elektromagnetische energiestromen van de aarde te voelen. Ook helpt het je om deze samen met je eigen energie in te zetten om je persoonlijke wil en macht effectief in te zetten. Mookaiet maakt het innerlijke gevoel weer wakker waarin je weet welke kant je op moet gaan in het leven.
Jaspis - OceaanOceaan Jaspis bevordert de spijsvertering en heeft een ontgiftende werking. Het is een steen die het immuunsysteem stimuleert en energetische blokkades laat verdampen. Het zorgt als het ware voor een energetische Tsunami in je lichaam. Oceaan Jaspis opent je en laat de creativiteit in je stromen.
Jaspis - PolychroomPolychroom Jaspis is een beschermende steen en helpt bij klachten veroorzaakt door elektrosmog. Het is ook een zuiverende steen en verwijdert afvalstoffen uit het lichaam. Heeft een positieve werking bij huidproblemen en versterkt het immuunsysteem.
Jaspis - PoppyJaspis werkt aardend en beschermend. De steen helpt je je doelen waarmaken en ideeën omzetten in actie. Het maakt strijdlustig, daadkrachtig, volhardend, vastberaden en helpt je ergens voor 100% voor gaan.
Jaspis - RodeRode Jaspis is een zeer krachtige en fijne aardende steen. Werkt sterk zuiverend en ontgiftend en heeft een gunstige werking bij koorts. Heeft een ondersteundende werking op de spijsverteringsorganen en het hormoonstelsel.
Jaspis - SlangenSlangen Jaspis absorbeert negatieve energie en beschermt je tegen negatieve invloeden. Fysiek heeft de steen een positieve uitwerking op de bloedsomloop, beschermt de steen tegen maagpijn en gal- en nierproblemen. Slangen Jaspis brengt tevens harmonie tussen lichaam en geest en verdrijft negatieve gedachten.
Jaspis - ZilverbladZilverblad Jaspis heeft ook een positieve werking op het bloed, werkt ontgiftend en is goed voor gal, lever en nieren. Dit is een steen die heel veel voeding geeft, hij biedt steun in tijden van stress en verenigt alle aspecten van het leven. Hij bevordert sjamanistische reizen, pendelen en het herinneren van dromen.
KoperDe steen helpt je om in het nu te leven. Het brengt de ervaring van liefde, harmonie en schoonheid. Koper is goed voor het bloed. Activeert het bloed door de magnetiserende uitwisseling die het heeft met de aarde. 
Kruissteen / ChiastolietStabiliserend en kalmerend. Illusies, angsten (bv. om gek te worden), schuldgevoelens, nervositeit en beperkende gedrag- en denkpatronen verminderen. Het stimuleert analytisch en rationeel denken en geeft hiermee inzicht in de werkelijkheid en helpt tot doelgerichte oplossingen te komen.
KunzietKunziet stelt je hart open voor de energie van liefde. Liefde voor het zelf, liefde tussen mensen en liefde voor de mensheid, planten, dieren, mineralen en het universum. De belangrijkste eigenschap van kunziet is dat het een kanaal vormt tussen je hart en de vibratie van Goddelijke Liefde.
KwartsHelder kwarts is veruit de meest veelzijdige steen uit het mineralenrijk. De belangrijkste eigenschappen zijn het versterken van de energie, de programmeerbaarheid en het geheugen. In tegenstelling tot de meeste andere stenen kan je kwarts goed gebruiken om te 'programmeren' door middel van gerichte intentie.
Kwarts Golden HealerGele tinten limonietkwarts. Golden Healer heeft een sterk ontgiftende werking en versterkt het immuunsysteem. Het kristal grijpt sterk aan op de aura en onder andere de Zonnevlechtchakra. De zachte warme energie van de Golden Healer kan diepe en oude emoties losmaken en opruimen.
Kwarts HematoideRed Healer Lemurian (Hematiet in kwarts) Zuivert de energie en het fysieke lichaam. Naast helende capaciteiten is het een goede steen om contact te maken met spirits en transformeert het zelfs negatieve energie naar positieve.
Kwarts Scepter Scepterkwarts is als een frisse wind. Het werkt stimulerend, motiverend en spoort aan tot actie. Deze steen helpt je het heft in eigen handen nemen en positieve veranderingen te bewerkstelligen. Het is een goede steen voor mensen die het gevoel hebben vast te zitten of geblokkeerd te zijn.
Kwarts Spirit Spiritkwarts staat voor spiritualiteit. Het kristal werkt in op alle chakra's en opent voornamelijk het derde oog. Hierdoor wordt je intuïtie versterkt. Spiritkwarts helpt je om het aardse en spirituele in één lijn te brengen, zodat je goed in balans blijft in je spirituele ontwikkeling.
Kyaniet(Distheen) De steen versterkt zelfs hoogfrequente energie. Het kristal versterkt of legt contact met spirituele gidsen en andere lichtwezens. Verder versterkt het dromen, zorgt het dat boodschappen beter doorkomen, aardt spirituele vibraties en geeft een enorme boost in spirituele vooruitgang.
LabradorietLabradoriet is een sterk beschermende en spirituele steen. Het beschermt het eigen energieveld (aura) tegen negatieve invloeden uit de omgeving en mensen die energie bij je wegnemen. De steen vermindert angst en geeft kracht, (zelf)vertrouwen en doorzettingsvermogen.
Lapis LazuliLapis Lazuli werkt ontstekingsremmend en bevordert de genezing van blauwe plekken en botbreuken. Lapis Lazuli helpt bij slapeloosheid en werkt bloeddrukverlagend. Lapis Lazuli is ook een steen die de eigen wil en intuïtie versterkt en aanzet tot handelen.
Larimar / AtlasLarimar geeft geestelijke en spirituele kracht. Het helpt je om je leven in eigen hand te nemen en om met veranderingen om te gaan. Het zorgt voor innerlijke rust, helderheid en balans en gaat zelfdestructief gedrag en een slachtofferhouding tegen.
LavasteenLavasteen verenigt de energie van vuur en aarde in zich waarbij de aardse energie het vuur een beetje tempert. Het vergroot je wilskracht, geeft moed en maakt sterk en volhardend. De steen zet aan tot handelen en geeft je het doorzettingsvermogen om een project of plan ook af te ronden.
LepidolietFysiek werkt lepidoliet heel goed tegen spierspanningen, ischias en gewrichtsklachten. Hij heeft dan ook een helende werking op jicht, reuma en fibromyalgie. Lepidoliet helpt goed tegen pijn, vooral bij pijn veroorzaakt door stress. Hij is ook een goede helper tegen zenuwpijn, epilepsie en de ziekte van Alzheimer.
MaansteenDe steen bevordert de intuïtie en vruchtbaarheid en heeft een kalmerende werking op het gevoelsleven. Maansteen versterkt paranormale vermogens zoals mediamieke gaven en helderziendheid. De steen heeft ook een sterk effect op slaap en dromen en helpt bij slapeloosheid en helpt om dromen beter te herinneren.
Maansteen ZonnesteenZonnesteen werkt stemmingsverbeterend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvertrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven. Het is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant.
MagnesietMagnesiet heeft een ontgiftende en vochtafdrijvende werking en is goed voor de spijsvertering. Magnesiet bevordert het immuunsysteem en vermindert overmatige transpiratie. Magnesiet heeft een spierontspannende werking en helpt alle vormen van krampen zoals spierkrampen, maagkrampen en darmkrampen.
MagnetietMagnetiet werkt aardend en harmoniserend door de regulatie van energiestromen. Het vergroot de levenskracht en vitaliteit en trekt liefde en loyaliteit aan. Negatieve emoties zoals angst, verdriet en woede worden afgeremd en het stimuleert objectiviteit en een neutrale houding.
MalachietMalachiet is een krachtig werkende steen. Het beschermt tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. De steen brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Het vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen.
MerlinietMerliniet is een steen die zorgt voor evenwicht tussen uitersten zoals bewust en onbewust of intellect en intuïtie. Merliniet is zeer geschikt voor spirituele activiteiten en stimuleert in de ontwikkeling van je spirituele talenten en gaves. Merliniet vergroot je auraveld en bevordert de energetische sensibiliteit.
Moqui MarblesMoqui marbles zijn sterk aardende en verankerende stenen. Ze versterken de stroom van levensenergie (chi, ki of prana) en helpen blokkades doorbreken. Ze maken positief, vrolijk en geven een gevoel van geluk en gaan hiermee depressie en neerslachtigheid tegen.
MorganietMorganiet is steen van de liefde en staat voor genieten van het leven, rustige en diepgaande heling en transformatie. De zeldzame steen heeft een sterke band met de Elohim engelen, Quan Yin, Maria en Isis. Ze helpt bij het helen van hartzeer en herstelt het contact met de ziel.
MuscovietMuscoviet helpt contact maken met hogere energieën zoals engelen, hogere dimensies en met het hogere zelf. Hierdoor stimuleert het zelfreflectie en werkt de steen inzicht gevend en verlichtend. Het vermindert twijfels en onzekerheid en geeft zelfvertrouwen en helpt je naar je intuïtie luisteren.
ObisidiaanObsidiaan is een sterk inzichtgevende en reinigende steen en stimuleert persoonlijke ontwikkeling door (zelf)inzicht en het opruimen van bagage uit het verleden. Het brengt de waarheid, de kern of oorzaak van dingen (of ziekte) en verdrongen en weggestopte ervaringen en emoties naar boven.
Obisidiaan - SneeuwvlokSneeuwvlok obsidiaan stelt je in staat het beste te maken van een nare situatie. De steen doet dat door je te helpen negatieve gedachtes die jezelf in de weg staan op te ruimen. Vervolgens helpt het je te openen voor nieuwe ideeën die je situatie kunnen verbeteren.
Obsidiaan - ApachetraanApachetranen beschermen de aura en absorberen negatieve energie. Apachetranen helpen bij angst en het verwerken van traumatische ervaringen. Het is een steen die je bewust maakt van je energetische blokkades en heft deze op zodat de energie beter kan gaan stromen.
Obsidiaan - FluweelDe steen zelf is sterk inzichtgevend en reinigend. Hierdoor stimuleert het de persoonlijke ontwikkeling.
Obsidiaan - GoudHet bevordert helderheid van geest en verscherpt de zintuigen. Fysiek werkt de steen pijnstillend, krampopheffend, stimuleert de spijsvertering, ontgift en verbetert de doorbloeding. De steen kan hierdoor ook verwarmend werken bij chronisch koude handen en voeten.
Obsidiaan - LamellenObsidiaan geeft helderheid van geest, maakt je scherp. Het is een steen met een ontgiftende werking en verbetert de bloedstolling. Obsidiaan absorbeert negatieve energie in je omgeving als een spons. Op tijd reinigen van de steen is dan ook aan te bevelen.
Obsidiaan - MahonieMahonie Obsidiaan heeft een zachtere energie dan die van Zwarte Obsidiaan. Deze steen stimuleert de doorbloeding en verlicht pijn. Het bevordert wondgenezing en geeft warmte aan de ledematen. Zeer geschikt voor een onrustige buik en werkt ontgiftend.
Obsidiaan - RegenboogDe vulkanische steen geeft richting in situaties waar de uitweg even niet gezien wordt en laat haar eigenaar zich focussen op de mooie, goede dingen in het leven. De steen beschermt en aardt maar verhoogt ook helderziende capaciteiten en geeft ruimte tot zelfreflectie en verbetering.
Obsidiaan - ZilverLichamelijk Behulpzaam bij spijsverteringsproblemen, ontgift en heft blokkades en spanningen op, verlicht pijn bij artritis en gewrichtsproblemen. Weldadig voor de bloedsomloop.
OlivijnPeridot (Olivijn) is een beschermende edelsteen voor de aura. Hij verwijdert en neutraliseert vergiften op alle niveau's en opent, reinigt en activeert het hart- en zonnevlecht chakra. Peridot werkt bijzonder krachtig en diep door, voornamelijk op de processen van het hartchakra.
OnyxOnyx zorgt voor doorzettingsvermogen en discipline. Stimuleert het analytisch en pragmatisch denkvermogen, verbetert focus en concentratie. Goede steen bij rouwverwerking, het helpt je tevreden terug te kijken op de band met mensen die er niet meer zijn. Tegen boosheid, zwartgalligheid, melancholie en depressie.
Onyx - Carneool - CarneoolonyxCarneool (vooral de oranje) is een opwekkende en vrolijkmakende steen. De vermoeiden krijgen meer energie met carneool. De steen maakt pragmatisch en praktisch, en is goed voor mensen met concentratieproblemen. Verlicht menstruatiepijn, en helpt tegen bloedziekten zoals bloedarmoede, spataderen en aambeien. Goede steen bij koude handen en voeten. * De oranje carneool heeft - nog sterker dan andere tinten carneool - een helende werking op alle organen in de onderbuik.
Onyx - MarmerOnyx marmer geeft steun, kracht en doorzettingsvermogen en helpt je je doelen te bereiken. Het maakt standvastig, verantwoordelijk en stimuleert zelfverwezenlijking. Onyx Marmer stimuleert analytisch denken, logica en concentratie. Het helpt om een nuchtere en realistische houding aan te nemen.
Onyx - Sardonyx - SardonixWerking. Sardonyx bevordert en stimuleert integriteit en deugdzaamheid en maakt iemand vriendelijk en behulpzaam. De steen brengt geluk en stabiliteit in relaties. Het geeft de drager zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen en helpt om de zin van alles wat men meemaakt te begrijpen.
OpaalOpaal is een beschermende en activerende steen. Het maakt vrolijk, optimistisch, levenslustig, spontaan, origineel, creatief en stimuleert een interesse in kunst en waardering voor mooie dingen. De steen heeft ook een sterke connectie met liefde, passie en (genieten van) seksualiteit en maakt trouw en loyaal.
Opaal AndesNaast de algemene eigenschappen van opaal is Andes opaal een steen die heel sociaal georiënteerd is. De steen maakt gastvrij, onzelfzuchtig, altruïstisch en hartelijk. Het helpt om verlegenheid, schaamte en remmingen los te laten. Andes opaal is goed voor hartklachten en stimuleert dagdromen.
OpalietVerlichtend, opbeurend en maakt het hoofd helder. Ze geeft letterlijk en figuurlijk lucht en helpt om je staande te houden in belastende situaties. Spiritueel helpt ze om geaard in een meditatieve toestand te komen.
OrthocerasFysiek helpt de orthoceras de DNA-structuur te herstellen, helpt hij bij buikpijn, hoofdpijn, huidklachten en ondersteunt hij de werking van alle organen en zenuwen. Orthoceras helpt je om te kalmeren bij angst en stress.
PietersietDe steen activeert tegelijk je chakra van je zonnevlecht en je derde oog. Hierdoor ontvangen zowel je persoonlijke wil als je intuïtieve vermogens een boost. Met de hulp van pietersiet kun je scherp inzicht krijgen in de aard van situaties en hierop vastberaden anticiperen.
PrasiolietHet kristal is vanwege zijn prachtige groene kleur en krachtige werking een zeer gewilde edelsteen. Hij zet negatieve energie om in positieve energie en helpt verloren balans te hervinden. Het stimuleert het creatief denken en het durven doorzetten van hartenwensen. Dit mooie kristal brengt rust en verwarmt het hart.
PrehnietPrehniet bevordert persoonlijke en spirituele groei. Het geeft inzicht in jezelf en helpt vermijdingsgedrag en zelfverdedigingsmechanismen verminderen door psychische bagage op te ruimen en verdrongen ervaringen en emoties naar de oppervlakte te laten komen.
PsilomelaanPsilomelaan helpt je om vrij zonder oordeel te denken en je idealen na te streven. Aardende steen die overhaast handelen remt. Hij leert je om weer van jezelf te houden en negatieve emotionele patronen te doorbreken, zoals negatief over jezelf te denken. Hij geeft kracht in moeilijke en zware periodes.
PyrietPyriet bevordert wilskracht, zelfvertrouwen en eigenwaarde. Het is een sterk inzichtgevende steen en bevordert hierdoor zelfkennis, haalt verdrongen herinneringen naar boven, bevordert inzicht in de oorzaak van schadelijke situaties of van ziekte en symptomen. Het vermindert frustratie, stress en zorgen.
RhodochrosietHet mineraal werkt in op het hartchakra. De vrolijke steen activeert, maakt vrolijk, levendig, spontaan, liefdevol, enthousiast, positief, creatief, inventief en stimuleert hartstocht en erotiek. De steen zet haar drager in zijn of haar eigen kracht. Het mineraal laat liefde ontwaken en groeien.
RobijnRobijn geeft kracht en energie en werkt sterk activerend (soms te veel voor gevoelige mensen die snel overprikkeld raken). De steen activeert het hart chakra en stimuleert passie, hartstocht, motivatie, enthousiasme, spontaniteit, seksuele activiteit, een positieve houding en overvloed.
Robijn in KyanietRobijn in Kyaniet geeft de passie en helderheid om hogere inspiratie te krijgen en er op te reageren. De steen zorgt tevens voor een zo open geest dat paranormale krachten en intuïtie enorm worden verhoogd. Fijn is de band tussen de Aarde (Robijn) en de hogere dimensies (Kyaniet).
RodennietRhodoniet is een krachtige wondgenezer voor zowel emotionele als fysieke wonden. Daarnaast is het een goede “eerste hulp bij ongelukken” steen die kalmeert en helpt het hoofd koel houden bij schokkende en extreme gebeurtenissen, gevaarlijke en bedreigende situaties, paniek, verwarring, angst en gevaar.
RookkwartsSterk aardende steen voor gebruik tijdens of na spirituele bezigheden. Fysiek werkt rookkwarts pijnstillend, ontkrampend en ontgiftend en heeft een positieve werking op rugklachten, zenuwen, buik, heupen, bekken, benen, hoofdpijn, restless legs syndroom en de geslachtsorganen.
RozenkwartDe steen van het hart en de liefde.  Trekt harmonieuze liefdes- en vriendschappelijke relaties aan. Stimuleert creativiteit en fantasie. Rozenkwarts heeft een milde, zachte werking en werkt kalmerend bij verdriet en trauma's en bevordert empathie, openheid en behulpzaamheid. De steen maakt ontvankelijk voor alle soorten schoonheid en stimuleert creativiteit en fantasie.
RutielkwartsRutielkwarts is een opbeurende en kalmerende steen. Het geeft hoop, bevordert oprechtheid, onafhankelijkheid en eigenliefde. Het werkt stemmingsverbeterend en is dus erg geschikt voor depressies. De steen kan ook goed in crisissituaties gedragen worden en vermindert angst, fobieën en bezorgdheid.
SaffierKalmerend, bevordert de geestelijke gezondheid, wijsheid en inzicht. Saffier zorgt voor een heldere geest en stimuleert nuchter, kritisch, doelgericht en geconcentreerd denken en gaat hiermee bepaalde psychische problemen, zoals wanen, hallucinaties en niet coherent kunnen denken, tegen.
SchalenblendeHelpt bij piekeren en slapeloosheid door het niet stop kunnen zetten van de gedachten. Schalenblende heeft een positieve werking bij uitputting, zwak voelen, moedeloosheid, angst en innerlijke onrust en bevordert abstract denken, concentratie, intuïtie, spontaniteit en communicatieve vaardigheden.
SchörlZwarte toermalijn of schörl is de sterkst aardende en beschermende van alle toermalijnsoorten. Hij beschermt je tegen elektromagnetische stralingen zoals van computers, laptops, mobiele telefoons en hoogspannings- en zendmasten, uv straling en röntgenstraling. Hij beschermt je tegen negatieve gedachten en zorgen.
SelenietSeleniet is een hele spirituele steen en werkt beschermend en inzichtgevend. Het is een goede steen om bij je te dragen als je spiritueel bezig bent. Het bevordert contact met engelen en gidsen en vergemakkelijkt meditatie, telepathie, divinatie (waarzeggerij) en mediamieke gaven.
SeptarienSeptarie is een aardende, zuiverende en kalmerende steen met een sterke connectie met de aarde en de natuur. De steen bevordert eigenwaarde, daadkracht, uithoudingsvermogen, geduld, tolerantie en zorgzaamheid. opbeurend en brengt verstand en gevoel in balans.
SerpentijnSerpentijn brengt balans in lichaam en geest en helpt negatieve energie en straling buiten houden. kalmerend bij nervositeit, spanningen en stress en zorgt voor innerlijke rust. Ook bij conflicten bevordert de steen evenwicht en stimuleert tot het sluiten van een compromis.
Serpentijn - Zilveroog - Chrysotiel inKalmerend bij nervositeit, spanningen en stress en zorgt voor innerlijke rust. Ook bij conflicten bevordert de steen evenwicht en stimuleert tot het sluiten van een compromis. Seksuele problemen veroorzaakt door gespannenheid worden verminderd.
ShungietShungiet is een kalmerende beschermsteen die negatieve energieën absorbeert en een reinigende en ontgiftende werking heeft op het lichaam. Heelt diepe traumatische gebeurtenissen en helpt om jezelf weer terug te vinden. Shungiet is een veelzijdige steen die alleen gevonden wordt in Rusland.
SmaragdSmaragd activeert het hart chakra en stimuleert liefde, inspiratie, openheid, oprechtheid, positiviteit, genieten van het leven en gevoel van eenheid en heeft hierdoor een positieve werking op relaties, vriendschappen en de samenwerking in groepen.
SneeuwkwartsSneeuwkwarts is net als bergkristal een sterk geneeskrachtige steen maar heeft een zachtere en geleidelijkere  Het werkt zuiverend, vitaliserend, pijnstillend, koortsverlagend, stimuleert het immuunsysteem en brengt het lichaam in balans. Ook vermindert het zwellingen, misselijkheid en diarree.
SodalietGeeft steun, inzicht en kracht bij het doorbreken van beperkende denk- en gedragspatronen zoals zelfverdediging mechanismen, angsten en fobieën. De steen leert hoe haar drager zich kan uiten, versterkt rationaliteit en objectiviteit terwijl het de intuïtie aan deze eigenschappen koppelt.
StaurolietStauroliet helpt je om goed voor jezelf te zorgen, op zowel fysiek als emotioneel vlak, en gaat (zelf)destructief gedrag zoals automutilatie tegen en ondersteunt bij het doorbreken van verslavingen. zuiverend en aardend en geeft een veilig gevoel.
StilbietStilbiet heeft een krachtig helende werking voor; spieren, gewrichtsbanden, pigment problematiek en de hersenen. De steen kan helpen bij vergiftiging en staat bekend om de sterk ontgiftende werking voor het lijf. Ook bij smaakverlies, keelontsteking, verkoudheid, virussen en angina een goede vriend.
StromatolietStromatoliet is een aardende steen en zorgt voor een optimale energiehuishouding. Het heft energetische blokkades op in het lichaam en vermindert spanningen die opgeslagen zijn in je systeem. Stromatoliet is dan ook een fijne steen om bij je te dragen wanneer je gebukt gaat onder veel stress.
SugilietHet stimuleert positieve gedachten en vergeving, het vermindert psychische spanningen, verzacht verdriet en woede en helpt bij angsten, paranoia, schizofrenie en autisme. Fysiek heeft sugiliet een positief effect op de zenuwen en hersenen en verzacht hevige pijn.
Super SevenDe steen geleid haar drager naar de hoogste energieën. Super seven heeft een sterk transformerende werking en laat blokkades verdwijnen als sneeuw voor de zon. Bevordert persoonlijke en spirituele ontwikkeling, vergroot spirituele vaardigheden en kennis en versterkt de intuïtie.
TektietTektiet is een zeer spiritueel gesteenteglas en heeft een bijzondere energie. Het is een steensoort die spirituele en persoonlijke groei bevordert en geeft inzicht. Het is een zeer krachtige meditatie steen en laat je makkelijk contact maken met andere dimensies en spirits.
TijgerijzerGeeft enorme energie boosts terwijl het aardt, de drager in balans brengt en zorgt dat er voor de eigen mening uitgekomen wordt. Dingen ook duidelijk verwoord kunnen worden zonder dat emoties daarbij in de weg gaan zitten. Daarnaast reinigt en vitaliseert de steen het lichaam.
TijgeroogTijgeroog is een beschermende steen die de aandacht naar binnen richt en naar het grotere geheel. De steen beschermt tegen negatieve invloeden van buitenaf en geeft inzicht in onszelf en anderen. De steen helpt om afstand te nemen, het overzicht te bewaren, informatie te integreren en je doelen te bereiken.
Tijgeroog KattenoogNaast de algemene eigenschappen van chrysoberyl werkt kattenoog aardend en beschermt je aura tegen negatieve energie door het te absorberen (regelmatig reinigen dus). Het stimuleert vertrouwen, geluk, innerlijke rust en voorspoed. Fysiek heeft het een gunstige werking op de ogen en hoofdpijn.
Tijgeroog RoodRode Tijgeroog (stierenoog) De sterke steen vol passie en kracht wordt dan ook heel toepasselijk Stierenoog genoemd. De steen haalt vermoeidheid weg, geeft een overdosis aan motivatie, recht letterlijk en figuurlijk de ruggengraat en zorgt voor een gezonde seksdrive.
Tijgeroog ValkenoogValkenoog heeft een aardende werking en helpt om via de aarde stress af te voeren. De steen vermindert sterke hoofdpijn en migraine. Het is ook een steen die helpt bij hyperactiviteit en een overmatige hormoonproductie. Heeft daarnaast een positieve werking op de bloedvaten, de benen en de luchtwegen.
ToermalijnToermalijn is een aardende en reinigende steen. Het is een krachtige beschermer tegen negatieve energie en straling. Hij werpt als het ware een schild op en helpt om negatieve energieën af te voeren en om te zetten in positieve energieën. Hij reinigt de aura en meridianen en brengt je in balans.
Toermalijn - Blauw - IndigolietRust en kalmte en helpt bij het vinden van je eigen spirituele weg. Hij brengt geestelijke bescherming, versterkt de verbinding met het Hoger Zelf en stimuleert de epifyse die op hoger niveau de ontvanger is van kosmische informatie.
Toermalijn - DravietToermalijn heeft een sterk reinigende en beschermende werking. De steen aardt en brengt balans in lichaam en geest en zet negatieve energie, gedragspatronen en gedachtes om in positieve. Toermalijn reinigt het aura en het lichaam en verwijdert negatieve energie.
Toermalijn - Geel - TsilaisietHelpt je hierdoor in je kracht staan en een ontspannen en zelfverzekerde houding aannemen
Toermalijn - GroenDe steen zorgt voor natuurlijke bescherming en stimuleert groei en bloei. Naast de algemene eigenschappen van toermalijn geeft groene toermalijn energie, kracht, doorzettingsvermogen en moed. Het trekt geluk, voorspoed en welvaart aan. Het maakt creatief en helpt je positieve dingen in je leven te manifesteren.
Toermalijn - RozeZe bevorderen liefdevol denken, begrip, empathie, tederheid, tact en diplomatie. Roze Toermalijn zorgt voor betere relaties en vriendschappen, verlicht emotionele pijnen en angsten terwijl het depressies bestrijdt met liefde en begrip. Ideaal ook bij bindings- en verlatingsangst.
Toermalijn - WatermeloenNaast de algemene eigenschappen van toermalijn werkt watermeloen toermalijn sterker op het hart in dan de andere toermalijnsoorten. De steen zet negatieve emoties en emotionele pijn om in positieve gevoelens en gedachten. Angst, stress, boosheid en verdriet maken plaats voor liefde, optimisme, geduld en compassie.
TopaasTopaas is een zeer veelzijdige steen maar vooral een opbeurende en rustgevende steen. Zo helpt Topaas onder andere tegen schommelingen in je stemming en ondersteunt de steen op een zachte wijze je persoonlijke ontwikkeling. Topaas geeft dus rust en laat je ontspannen.
TsesitTsesit Goethiet-Limoniet verbetert de bloedstroom en verhoogt de vorming van rode bloedcellen, activeert de zuurstoftoevoer van de cellen, verbetert de stroom van lymfe in lymfeklieren; versterkt de regeneratie en zelfhelend vermogen, verbetert de genezing van wonden, vermindert de pijn
TurkooisTurkoois is een sterk geneeskrachtige, zuiverende en beschermende steen. Het brengt evenwicht: turkoois kan kalmerend werken en voor innerlijke rust zorgen maar werkt ook vitaliserend bij uitputting. Het heeft een positieve werking op depressie, stemmingswisselingen, apathie en paniekaanvallen.
UnakietUnakiet werkt aardend, kalmerend en inzichtgevend. Het geeft inzicht in de oorzaak van problemen en blokkades (ook als die oorzaak in een vorig leven ligt) zodat beperkende gedrag- en denkpatronen doorbroken kunnen worden en geestelijke groei mogelijk is.
Versteend HoutVersteend hout is een aardende en kalmerende steen met een zachte  Het bevordert onze connectie met de aarde en vermindert heimwee. Daardoor hebben we altijd het gevoel op de goede plek te zijn en voelen we ons thuis. De steen kalmeert, zorgt voor een fijne sfeer en een gevoel van welzijn.
Versteend KoraalVersteend Koraal helpt bij ademnood en verkrampte bronchiën. Ook bij hoesten en bij darmklachten kan deze steen goed ingezet worden. Daarnaast bevordert Versteend Koraal de celactiviteit en herinnert de cellen ook aan hun regenererend vermogen.
WoestijnroosWoestijnroos is een steen die helpt om oude denkpatronen en gedragspatronen los te laten. Het is een inzichtgevende steen die ondersteunt om in een diepe meditatie te geraken en contact met de hogere energieën en het onderbewuste mogelijk maakt. Het is een steen die de intuïtie versterkt.
WurzietHelpt om dramatische veranderingen te doorstaan. Steun bij grote veranderingen. Zeer sterk spiritueel.
ZeolietZeoliet absorbeert toxische energieën, gifstoffen en geuren in ruimtes. Daarnaast ondersteunt Zeoliet heel goed de opname van voedingsstoffen en helpt Zeoliet bij het behandelen van gezwellen. Zeoliet is een gesteente dat helpt bij het doorbreken van verslavingen en met name alcohol verslavingen.
ZoisietFysiek werkt zoisiet ontgiftend, ontstekingsremmend, vermindert verzuring en versterkt het immuunsysteem. Het bevordert celgroei en vruchtbaarheid en heeft een positieve werking op de eierstokken, teelballen, hart, milt, alvleesklier en longen.

Wij slaan niet echt cookies op, maar mocht het wel gebeuren door programma\'s die wij gebruiken, maken wij u hierdoor er op attent. Wij bewaren alleen uw gegevens als u iets besteld voor de tijd die wij nodig hebben om het u toe te sturen en niet langer.