Ziel Schilderij – 29-04-1991

Meestal werk ik in opdracht, maar soms werk ik ook omdat ik doorkreeg dat ik al aan iets moest gaan werken. De opbouw is niet altijd het zelfde, maar zal bestaan uit foto's van de vorderingen en soms een stukje tekst van wat ik doorkreeg. Er zullen echter nooit exacte teksten komen, omdat die in een privé sfeer aan de opdrachtgever alleen worden verstrekt.

29-04-1991

Als ik dit schrijf ben ik al weer een tijdje bezig met dit Ziel en Energie Schilderij, maar omdat ik wat problemen heb gehad met de PC enz. heb ik het niet eerder kunnen plaatsen. Nu hoop ik dat de foto's goed overkomen, want daar zat een ven de problemen dat mijn editor ze niet juist wilde plaatsen. Ik heb dit gemeld en het is als officiele Bug nu genoteerd en zal aangepast worden. Zolang moet ik even met een omweg hier aan werken en zal nu dus de foto's en teksten toch maar plaatsen.

Toen ik het eerste contact met deze ziel maakte kreeg ik door dat het van groot belang was om duidelijk te maken dat deze ziel niet makkelijk zijn weg weet te vinden in deze wereld. Deze ziel wilde graag dat ik als eerste alleen deze kleur op het canvas zou aanbrengen. Ook moest het duidelijk zijn dat de wind er doorheen ging omdat het gevoel geen vastigheid of in gemetseld wilde worden door muren. 

Haast dezelfde kleur, maar toch eigenlijk anders en zeker de heftigheid die ervan uit gaat. Alsof er een tornado van binnen aanwezig is die alle kanten tegelijk ook op wil omdat het niet beteugeld wil worden. 

Als ziel en leven samen smelten lijkt het soms of er weinig overblijft van de echte oprechte en eigenschappen. Maar in dit geval is het zeker niet zo, want het gaan in elkaar over en zal elkaar kunnen versterken, maar toch ook nieuwe eigenschappen en kracht zullen opbrengen. De hitte straalt er vanaf en het warme zonlicht komt van achter, maar zal niet altijd zichtbaar blijven.

Door er op een iets andere manier licht op te laten schijnen, is te zien dat het nog steeds niet stil staat maar altijd in beweging blijf.

Wit licht is zuiverend en gaat als wind en wolken over het geheel heen, zodat het geen losse onderdelen meer zijn, maar de groei tot bloei kan komen in het leven op dat moment. 

Wolken zijn vaak wit met blauw, maar in dit leven hebben ze meer weg van echt natuur en kan het verschil tussen wolken en bomen moeilijk uit elkaar gehouden worden. De natuurlijke aanleg van de ziel maakt een samen gang met het gekozen leven. Aan de voorkant is te zien dat er wel zijkanten zijn waar mogelijk steun gehaald zou kunnen worden, maar ze zijn wel wazig en om de achtergrond. Dus zal het meeste zelf gedaan moeten worden en leren.

Ook in deze levensfase is duidelijk te zien dat het witte probeert de ziel en leven tot harmonie te bewegen. 

In verschillende fasen van het leven zullen er momenten geweest zijn dat het leek of het allemaal in elkaar begon te lopen en of te vervlakken. maar de achtergrond blijft sterk en zal zeker elke keer weer zijn weg terug vinden.

Tot op een bepaalde leeftijd was er geen horizon te bekennen, wat zeker aan geeft dat het contact met de afkomst niet duidelijk en altijd makkelijk was om zichzelf op de juiste manier te ontwikkelen. Er verschijnt een dikke knoestige boom die geen grond lijkt te hebben, maar wel hele dunne uitlopers, wat altijd voor hoop zorgt op de moeilijke momenten.

Uiteindelijk staat alles er op.....

De foto's die er nu nog komen zijn allemaal dat alle informatie er op staat, maar vanuit andere hoeken en of andere belichting. Het schilderij moet nu nog even drogen en krijgt dan een laklaag waardoor deze mooi blijft en de kleuren nog mooie uit zullen komen. Er is natuurlijk veel meer over te vertellen en dat zal dan ook in een persoonlijk gesprek gedaan worden als de opdrachtgever het op komt halen. 

Wij slaan niet echt cookies op, maar mocht het wel gebeuren door programma\'s die wij gebruiken, maken wij u hierdoor er op attent. Wij bewaren alleen uw gegevens als u iets besteld voor de tijd die wij nodig hebben om het u toe te sturen en niet langer.